Szuper finom alföldi krumplis pogácsa

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg főtt, áttört (kihűlt) krumpli
  • 15 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 2 dl tej + kb 2 mk. cukor
  • 1/2 élesztő
  • A pogácsa kenéséhez 1 ek zsír

Az élesztőt langyos tejben futtassuk fel, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze.
Meleg helyen kelesszük. A megkelt tésztát rétesliszten kb. 2 cm vastagra nyújtsuk, szaggassuk és rakjuk tepsibe.
Letakarva újra kelesszük, majd a tetejét olvasztott zsírral megkenjük és előmelegített sütőben, 180-190 fokon 25-30 percig készre sütjük.

Szoktam úgy is csinálni, hogy a tésztát kettőbe veszem, az egyik felét simán megsütöm a másik felébe apróra vágott kolbászt teszek. Kinyújtom a tésztát, rászórom a kolbászt, feltekerem, újra kinyújtom, szaggatom és sütöm.

Isteni! ‒ A receptet Irénkétől kaptuk.