kezdo
MAG-túrák
MAG-túrák
Pogi
Vendég
  • Archívum
  • Következő túra
  • Éves terv
  • Ajánló
  • Hírek
  • Túrautak

Pogi

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt, 

  • 2 teáskanál só (én egy kicsit többet tettem), 

  • 15 dkg zsír (v. 25 dkg margarin), 

  • 1 dl tejben, pici cukorral felfuttatott élesztő (4-5 dkg), 

  • 2 szál reszelt sárgarépa (durvábbra reszelve), 

  • 1 fej apróra vágott hagyma vagy medvehagyma, 

  • lenmag és kissé megpirított napraforgómag és szezámmag, egy kevés zabpehely. 

  • Finomabb lesz, ha teszünk bele ¼ kiló túrót (én azt tettem), vagy reszelt sajtot. 

 

Össze kell gyúrni a fenti anyagokat annyi tejföllel, hogy pogácsa keménységű tésztát kapjunk. Kb. fél órát pihentetjük, kiszaggatjuk, kisütjük. Tojás nem kell bele!



valid html5 valid css3
január 28. szombat
Károly, Karola
2015‒22. Bárdossy Pál