200. Mag-túra
2023. október 15-én a Csicsói erdőben az Erdei Iskola pihenőjében ünnepeltük a kétszázadik túránkat.
2023. október 15-én a Csicsói erdőben az Erdei Iskola pihenőjében ünnepeltük a kétszázadik túránkat.
Letölthető összefoglaló: https://magtura.hu/letolt.php?fajl=dok/magtura_info.pdf
(Attila bukkant rá valahol az interneten):
"Turista az, aki útrakél azért, mert foglalkozásának egyformasága, gondjainak sokasága közebett álmaiban feltűnik előtte egy olyan szebb világ, melyben zöldebb a fű, kékebb az ég, magasabbak a hegyek, szebbek vagy különösebbek a házak, barátságosabbak az emberek s aki ez álomkép eredetijét fáradtságtól vissza nem riadva keresi – s mert hiszen e földön élünk, talán soha meg nem találja, de azért jó kedvét el nem veszíti, hiszen örömét ez a keresés teszi."
(Közkívánatra Erzsi receptje – ezt kínálta a 2013 áprilisi túrán a vonaton.)
2 bögre zabpehely
2 bögre liszt
1 bögre cukor (1/4 bögre nádcukrot használtam)
1 teáskanál szódabikarbóna
2 marék durvára vágott dió
ízlés szerint: mazsola, különféle aszalt gümölcs, füge, datolya, stb...
1 tábla csoki (10 dkg étcsokit használtam)
Fentieket szárazon összekverni.
2 egész tojás
1 egész (250 gr.) margarin (jó lágy legyen)
2 evőkanál olvasztott méz
Ezekkel összegyúrni.
Vizes kézzel kis gombócokat formálni (kb. 1 kávéskanálnyi massza), sütőpapírra tenni, nem túl közel egymáshoz (megnőnek).
180 C-fokon, légkeverésesen sütni. Sütési idő: 10-15 perc
Szalonnasütés Mag-túra módra |
MAG szalonnasütés (+ a teleszkópos nyárs :) |
2015-09-23 |
Az idézetek forrása: www.citatum.hu